BASIN ODASIKızılay’dan Genpa’ya teşekkür

KIZILAY’DAN GENPA’YA TEŞEKKÜR 06.07.2005

Güney Asya'da yaşanan yüzyılın en büyük felaketi için Türkiye Kızılay Derneği'nin düzenlediği "Asya Ağlıyor-Yüzyılın Felaketine Yardım Elini Uzat" kampanyasına "açık çek" göndererek destek olan Genpa, Kızılay tarafından plaket ile ödüllendirildi Kızılay Demeği Eski Genel Başkanı Talat Yılmaz'ın İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği "Asya Ağlıyor" konulu basın toplantısında, kampanyaya 100.000 YTL ve üzerinde bağışta bulunan kişi ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi verildi. Genpa adına plaketi, Genpa Genel Müdürü Fahri Tugay aldı.

Kızılay Derneği Eski Genel Başkanı Talat Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, kampanyaya milyonlarca kişinin katkıda bulunduğunu ancak herkese tek tek teşekkür etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yılmaz, "Kampanyamıza milyonlarca kişi destek vermiştir. Hepsine tek tek teşekkür etmek isterdik. Ancak bunun mümkün olmadığını takdir edersiniz. Onun için bir gruplamaya gitmek zorunda kaldık. Kampanyaya 100.000 YTL ve üzerinde destek veren kişi ve kuruluşlar ile kampanyanın yaygınlaşmasında destek olan çeşitli toplum kesimlerini bir araya getirmeyi amaçladık. Buraya çağı ram ad iğim iz herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi. Kampanya çerçevesinde Kızılay şubeleri ve standlar, ulusal koordinasyon merkezi ile bankalar ve GSM operatörleri tarafından yürütülen çalışmalarla 23.833.53 l YTL toplandı.

Yapılan Yardımlar

Endonezya

• 3500 ailenin (yaklaşık 17500 kişi) gıda, hijyen, giyim ve su ihtiyacı Türk Kızılayı tarafından karşılandı.
  • 1000 çocuğun okul ihtiyaçları karşılandı.
  • 12545 kişiye afet sonrası psikososyal destek verildi.
  • İki sabit poliklinik ve bir gezici sağlık ekibi ile 4500 hastaya sağlık hizmeti ulaştırıldı.
  • Bölgede bulunan dört okulun restorasyonu ile bir mescidin onarımı yapıldı.

Sri Lanka

• 3000 aileye (yaklaşık 15.000 kişi) gıda, hijyen ve giyim yardımında bulunuldu.
  • 20000 kişiye hijyen seti dağıtıldı.
  • 9000 öğrenciye okul seti alındı.
  • Bir sabit poliklinik ve iki ambulansla 3500 kişiye sağlık hizmeti verildi.
  • 2500 afetzedeye psikososyal destek sağlandı.