BASIN ODASINokia’da Bir "inci" Genpa Teknik Servis

NOKİA’DA BİR "İNCİ" GENPA TEKNİK SERVİS 24.11.2008

Nokia’nın tüm dünyadaki Level 3 seviyesindeki servislerine, her yıl yabancı denetmenler tarafından yapılmakta olan denetimden 94,75 puan alan Genpa Teknik Servis, Level 3 servisler arasında daha önce hiç ulaşılamamış bir sonuca Türkiye birincisi olarak imza atmanın gururunu yaşadı.

Nokia Level 3 denetimi nedir?
Öncelikle bir servise Level 3 servis yetkisi verilmeden önce, Nokia SSR (Service Supplier Requirement – Servis Sağlayıcı Gereksinimleri) standartlarına uygunluğu Nokia tarafından denetlenir. Bu denetimden geçer puan alan Level 3 servis merkezleri her yıl, yılda bir kez yapılan denetimlerde, operasyonel verimlilik, süreç yönetimi, iş akışları, yönetim departmanının sorumlulukları ve tamir metodlarına kadar birçok konuda detaylı olarak denetlenir.

L3 yetkisi olarak nitelendirilen, fabrika seviyesine yakın onarım yetkilerinin, yetkilendirilme ve devamlılık prosedürleri ve denetim süreçleri, ülkemizde yapılan Club Nokia denetimlerine oranla çok daha kapsamlı.

Genpa Teknik Servisler Müdürü Mehmet Levent Koza, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“ Tüm yıl boyunca Nokia standartlarına maksimum uyum için çalışan kalite ve yönetim ekibi, iş paylaşımı ve organizasyon ile bu puanın elde edilmesi için yapılan çalışmalarının meyvalarını, Ar-Ge, teknisyen, depo ve müşteri hizmetleri ekiplerinin de üstün başarıları sayesinde almıştır. Denetim esnasında ortaya çıkan hususlardan bir diğeri de Nokia’nın yeni uygulamaya koyduğu NMS (Nokia Management System) info-lojistik yazılımı alt yapısının, yazılım departmanımızın iş birliği ile de tam otomatik uyum içerisinde entegrasyonu gerçekleştiren ilk servis noktası olmamızdır.

Genpa olarak amacımız, standartlarımızı her gün bir basamak daha yükselterek, ülkemize kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek ve bu denetim neticesini de sürekli kılarak, her yıl benzer puanlar ile Türkiye’nin önde gelen servis merkezi olmaktır.

Bu puana ulaşmamızda büyük katkısı olan ekibimize ve Club Nokia’larımız ile birlikte diğer tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyor, sektörümüz için kendimizi geliştirerek var olmayı hedef edindiğimizi bilgilerinize sunuyoruz.”