BASIN ODASIŞirketler Futbol Ligi’nde 2.’lik Genpa’nın

ŞİRKETLER FUTBOL LİGİ’NDE 2.’LİK GENPA’NIN 27.07.2009

“Başarı birlikten ve beraberlikten doğuyor.”

Lotto’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen şirketler Futbol Ligi bu sene de tüm heyecanı ile son buldu. Genpa çalışanlarından oluşan Genpa Spor, takım oyuncularından arka plandaki ekibe kadar başarılı bir organizasyon sürdürüyor. Bu başarının ipuçlarını birinci ağızdan dinlemek için Genpa Spor ekibi ile keyişi bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşimize katılan Genpa İnsan Kaynakları Uzmanı Gülay Savaşan, Depo Uzman Yardımcısı Ömer Kılıç, Toptan Depo Kontrol Uzmanı Yavuz Koyuncu, Teknik Depo Sorumlusu Mehmet Yıldız ve Genpa’nın en eski yöneticisi Rasim Serin, bizlere Genpa Spor’un başarısının sırrını anlattı.

Gülay: İlk olarak şirketimizde Fun Club organizasyonları düzenlemeye başladık. Bize Spormax’in organizasyonu ile ilgili bir başvuru geldi. Bu başvuru ile beraber bir duyuru yaptım ve şirkette bu organizasyona katılmak isteyen gönüllülere ulaştık. Rasim Bey’le konuştuk ve bir takım çıkarmaya karar verdik.

Mehmet: Şirket içinde futbol faaliyeti kesimleri harekete geçiren bir etkinlik. Futbol sayesinde şirket dışı, şirket içi ilişkiler gelişiyor. Mesela Fahri Bey hiçbir maçımızı kaçırmaz. Mutlaka 2 saat önceden orada olur. Bu, üst yönetime uzak olan çalışanları da yönetime yakınlaştıran bir organizasyon.

Bu seneki turnuvada Genpa Spor; Borusan Otomotiv, Garanti Bankası ve Türkiye Finans ile karşılaşmalarını başarılı bir şekilde sonlandırdı. Eleme ilk tur maçını IBM ile oynayan Genpa 4-1 galip gelirken, çeyrek finalde Allians’ı yine 4-1 olarak yendi. Son maçını IKEA ile gerçekleştiren Genpa Spor, 3-1 galip gelerek yarı finale yükseldi. Genpa Spor yarı final maçını Arçelik ile oynadı. Turnuvada Genpa 2. oldu. Son karşılaşmasını 13. Haziran Cumartesi günü Anadolu Sigorta ile oynadı. 1-1 biten maçta penaltılara gidildi.

Penaltılarda Anadolu Sigorta karşılaşmayı kazandı. Anadolu Sigorta 1., Genpa 2., Arçelik 3. oldu.

Genpa Spor’un bu organizasyon için 3 ay önceden çalışmaya başladığını belirten Gülay, “Üç buçuk ay boyunca haftada üç gün antrenman yapıyoruz. Nisan ayında da organizasyon başlıyor.” diyerek Genpa Spor’un profesyonel bir şekilde bu organizasyona hazırlandığını belirtiyor.

Takıma yeni katılan oyunculardan Ömer de bu ekibin içinde olmaktan oldukça mutlu ve sözlerini şöyle devam ettiriyor: “Aslında bizim başarımızın ana kaynağı; oluşan sıcak ortam. fiirket içinde olan “Genpa aile ortamı” dışarda da yaşanıyor. Herkes birbirine samimi davranıyor, herkes birbirini iyi anlıyor ve bu da dolayısıyla sahaya yansıyor. Sağlanmış olan koşullar da bizim başarımızı artırıyor.

Gülay: Ömer bir takım oyuncusu. Ben bu fikrimi Rasim Bey’le de paylaştım. “Ben önde olayım” gibi bir bakış açısı yok. “En yakın kim, en uygun kim” diye düşünüyor ve riske atmadan en uygun pozisyonu değerlendiriyor.

Bu organizasyonun şirket çalışanları için çok iyi bir motivasyon olduğunu belirten Takım Kaptanı Mehmet, düşüncelerini şöyle paylaşıyor: “Çok iyi bir arkadaşlık var şirket içerisinde. Antrenmanlara gittiğimiz zaman da takım arasında o kadar büyük bir saygı ve sevgi var ki bu da dolayısıyla başarımıza yansıyor.”

Genpa Spor’un asıl lideri ise Rasim Bey. Herkes onu “Baba” diye çağırıyor ve o da tüm ekibe sanki çocuklarıymış gibi davranıyor. İnsan Kaynakları Uzmanı Gülay, bu başarının asıl sırrının Rasim Bey olduğunu belirtiyor.

Rasim Bey için ise başarı birlik ve beraberlikten doğuyor ve sözlerini şöyle devam ettiriyor: “Bu başarılı bir takım veya bir grup olabilir ama hepsinin başında birlik, beraberlik ve uyum geliyor. Birbirini anlamak, sevmek çok önemli ve ben bunu oluşturmaya çalışıyorum.”

Tüm bunların yanı sıra Genpa Spor maç sırasında maç sonrasında da keyifli anılar yaşıyor ve bu anılardan birini bizlerle Gülay paylaşıyor:

“Önemli maçlarımızdan birini şirket içine duyuru yaptık. Genelde maçlara arabası olanlar katılıyor, saha uzak olduğu için bazen şirketten servis kaldırıyoruz. O gün maçta bütün müdürlerimiz ve depodaki bütün çalışanlarımız vardı. Herkese şapka yaptırdık, küçük şama şeklinde bayraklar yaptırdık. Maç sırasında tribünün arkasından bir ses duyduk: “Kırmızı beyaz en büyük Genpa” diye. Bir 20-25 kişilik grup geldi dışardan, Genpa çalışanı değiller, bizim ekibin arkadaşları. Bizi desteklemeye gelmişler. Maçı yendik ve bu grup bize bir kupa yaptırmış, maçtan sonra kupayı da bize teslim ettiler. İnanılmaz bir destekti.”

Genpa Spor’un güçlü ekibi
Gülay: Genpa’da İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev yapıyorum. Şirket bünyesinde Fun Club organizasyonlarını ben yürütüyorum. Futbolla tanışmam da bu şekilde oldu. Futbol çok yabancı olduğum bir noktaydı, bu noktada Rasim Bey’den inanılmaz destek aldım. Benim görevim organizasyon içerisindeki finans desteğini sağlamak ve üçüncü kişilerle iletişim ağını kurmak.

Ömer: Ben işe başlayalı bir ay oldu, Depo Uzman Yardımcısı olarak işe başladım. Takımda şu an forvette oynuyorum. Takım olarak birbirimize çok bağlı ve güvenli bir şekilde oynuyoruz. Başarımızın sırrı bu.

Yavuz: 1994 yılından beri Genpa’da çalışıyorum. Şu an Toptan Depo Kontrol Uzmanıyım. Yaklaşık 14 senedir Genpa’dayım. Bir taraftar olarak Gülay Hanım’a destek oluyordum, şu an takım içerisindeki organizasyonu sağlıyorum.

Mehmet: Bayrampaşa Teknik Depo sorumlusu olarak çalışıyorum. Takım kaptanı olarak Genpa Spor’da görev yapıyorum.

Rasim: Bu işe hep beraber gönül verdik. Bütün arkadaşlarım bu konuda çok yardımcı oldu. Benim başta da söylediğim gibi başarının sırrı burada. Herkes birbirine inandı, güvendi ve kenetlendi. Başarılı şekilde bu günlere geldik.